085 - 016 10 81 (ma-vr 10:00-17:00 uur)

Pannenexpert, al 10 jaar uw online pannenspecialist!

Römertopf

Wie kent ze niet? De aardewerk ovenschalen van Römertopf. Ondanks dat voor veel mensen deze ovenschaal een wat klassiek en ouderwets karakter heeft, zijn ze na bijna 50 jaar nog helemaal hot. Onder de moderne term 'slowcooking' zijn de ovenschalen nog zeer veel in gebruik. Bereid eenvoudig éénpans gerechten voor, en plaats de schaal in de oven. Terwijl het gerecht de tijd krijgt om te garen heeft u de handen vrij om andere dingen te doen. Door het het langzaam laten garen worden gerechten heerlijk mals en daarbij blijven de smaak en vitaminen ook optimaal bewaard. U kunt in deze Römertopf ovenschalen zowel vleesgerechten als vegetarische gerechten bereiden. Geschiedenis van de Römertopf: Eduard Bay richtte Bay Keramik op in Ransbach-Baumbach in 1933. Vanaf de jaren vijftig tot begin jaren zeventig was Bay Keramik een van de succesvolste keramiekbedrijven. De decoraties waren meestal voelbaar (in reliëf). In 1967 was Bay een pionier in het maken van 'Römertopfe'. Het bedrijf bleek daarin uiterst succesvol. Daarom besloot de directie in 1971 om de poreuze, aardewerken schalen met deksel voortaan op de markt te brengen onder de merknaam RÖMERTOPF®. Bay Keramik hield in 1997 op te bestaan. De firma Gerz uit Sessenbach nam het merk RÖMERTOPF® over en veranderde de bedrijfsnaam in RÖMERTOPF® Keramik GmbH. De vestigingsplaats van RÖMERTOPF® Keramik GmbH is nog altijd Ransbach-Baumbach en van daaruit vinden schalen voor onder andere vlees, vis, aardappelen, knoflook en appels hun weg naar miljoenen huishoudens.

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 18 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2