085-3035975 (ma-vr 10:00-17:00 uur)

Pannenexpert, al ruim 12 jaar uw online pannenspecialist!

Blog Pannenexpert - Informatie, nieuws en andere leuke weetjes

5 artikel(en)

per pagina


Inbakken van een stalen pan

07-01-2016 15:42

Voordat u een nieuwe stalen pan in gebruik neemt moet deze worden voorbereid voor het eerste gebruik. Dat gebeurd door de pan in te bakken of in te branden. Hiervoor zijn diverse methodes in omloop waarbij de een het uitgebreid doet door het bakken van rauwe aardappelen en de ander de pan liefst vijf keer met olie voorbehandeld voor deze te gebruiken.
Lees meer
Geplaatst in Gebruik & Onderhoud door Pannenexpert
De meeste mensen hebben wel een pan met antiaanbaklaag in huis. Vaak zijn deze antiaanbaklagen (op basis) van teflon, maar de laatste jaren is de keramische antiaanbaklaag sterk in opkomst. Maar is deze laatste echt zo goed als de fabrikanten claimen? Op televisie gaan ze er op los met hamers, snijbranders en gooien ze de pan vol met schroeven (allemaal heel gebruikelijk in uw keuken…?) en worden vergelijkingen met pannen gemaakt die van het lichtste en dunste materiaal worden gemaakt waardoor het inderdaad lijkt dat die keramische pannen toch geweldig en onverwoestbaar moeten zijn. Maar dat is reclame...
Lees meer
Geplaatst in Materialen door Pannenexpert
Er wordt veel naar gezocht op internet; de beste koekenpan. In de afgelopen jaren, zo niet decennia, heeft de industrie schitterende materialen voortgebracht en gebruikt die het bakken en reinigen van koekenpannen makkelijker moet maken; roestvrijstaal, aluminium, emaille, teflon (en alle andere kunststof antiaanbaklagen) en de laatste jaren is de keramische antiaanbaklaag sterk in opkomst.
Lees meer
Geplaatst in Koekenpannen Materialen door Pannenexpert
De Buyer Mineral B Element
DeBuyer Mineral B Element Pannen
De Mineral B Element is een serie stalen pannen van het Franse merk DeBuyer. Deze traditionele pannen zijn gemaakt van natuurlijk ijzer en worden ook nog steeds geproduceerd in Frankrijk. Ondanks de trend van de antiaanbaklagen en het advies van fabrikanten om voor verschillende producten verschillende pannen te gebruiken is en blijft de stalen pan een echte ‘allrounder’.
Lees meer
Geplaatst in Koekenpannen door Pannenexpert
Het Duitse WDR programma ‘Service Zeit’ voerde een test uit met verschillende keramische koekenpannen. Hierbij werden pannen getest van Fissler, Tefal, Culinario, Berndes en Ballarini. Twee professionele koks en een hobbykok hebben alle vijf pannen getest, ieder met hun eigen product. Zo werden er aardappelen in gebakken, vlees...
Lees meer
Geplaatst in Koekenpannen door Pannenexpert

5 artikel(en)

per pagina