Het Duitse WDR programma ‘Service Zeit’ voerde een test uit met verschillende keramische koekenpannen. Hierbij werden pannen getest van Fissler, Tefal, Culinario, Berndes en Ballarini.

Kok
3 koks

Getest

Twee professionele koks en een hobbykok hebben alle vijf pannen getest, ieder met hun eigen product. Zo werden er aardappelen in gebakken, vlees en crêpes. Er werd onder meer gekeken naar de antiaanbak eigenschappen, het (al dan niet) krokante resultaat en de hardheid van de keramische antiaanbaklaag. Na de test kozen twee van de drie koks voor de Culinario en de derde kok koos voor de Fissler koekenpan. De Fissler koekenpan heeft een verkoopprijs van bijna €95,00. Gezien de veel gunstiger prijs van de Culinario koekenpan werd deze als winnaar van de test uitgeroepen. Zo ziet u dat een goede pan beslist niet duur hoeft te zijn.


Eigenschappen
koekenpannen, grillpannen en wokken

Verkrijgbaar bij Pannenexpert!

Deze Culinario koekenpannen zijn gemaakt van gietaluminium; relatief licht van gewicht en hebben een zeer goede warmteverdeling. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Ze zijn ook eenvoudig in onderhoud, maar liever niet in de vaatwasser. Zie voor meer informatie over onderhoud van pannen met antiaanbaklagen dit artikel. De Culinario koekenpannen zijn verkrijgbaar in de maten 20, 24 en 28cm en in drie verschillende kleuren. Daarnaast zijn er ook een grillpan en een wokpan verkrijgbaar.